Försiktig effektivisering genom investering i entresolplan

03 december 2020
Mikael Barani

Nu när vi är inne i december och börjar blicka tillbaka mot det gångna året så ser vi lika mycket tumult bakom oss som framför oss. Det är svårt att veta hur världen kommer att se ut när 2021 väl drar igång om en knapp månad, men det kommer att vara en fortsatt resa mot det nya normala.

Små steg i stormens öga

Som vanligt när det känns som att allt omkring en bryter mot gravitationens lagar så gäller det att hitta det där lugnet som finns inom alla oss. När världen omkring oss snurrar runt som om vi befann oss i en torktumlare handlar det om att finna stillheten i mitten.
Det är inte lätt, men det gör att vi får me utrymme att fatta beslut som inte stressas fram på grund av oro.

Extra viktigt är det om man till exempel driver ett mindre till medelstort företag och fattar beslut som berör anställda och medarbetare. I dessa utmanande tider gäller det att hålla balansen mellan tillväxt och att vara återhållsam med utgifterna. Har man tänkt att bygga ut så kan det i ett inledande skede vara klokt att titta på lösningar om entresolplan som tillåter mer användbar yta, samtidigt som det är ett mer budgetvänligt alternativ än att utöka mängden bebyggd mark.
Investeringen når ofta break-even inom två år och är lika lätt att montera som den är att plocka ned igen.

Det gäller som sagt att vara eftertänksam och kanske inte ta de där riktig omfattande investeringarna just nu. Trots allt vet vi kanske inte pandemins fulla ekonomiska effekt förrän någon gång under nästa år. Alla som jobbar inom bygg, lager och liknande branscher har ju en viss framförhållning. Årets arbeten var redan bokade sedan tidigare. Det är nu, mitt i pandemin, som det visar sig hur marknaden faktiskt ser på den nära framtiden.

Fler nyheter