Hitta din nästa billackering i Staffanstorp nu!

11 augusti 2022
Camilla Holmgren

editorial

Billackering är en process där en bil återställs till sitt ursprungliga skick. Detta kan göras för både yttre och inre ytor. När du har billackerat din bil kommer den att se ut som om den precis kommit ut ur fabriken. Det finns många anledningar till varför du bör bry dig om billackering. Först och främst får det din bil att se snyggare ut. För det andra ökar det värdet på din bil om du någon gång bestämmer dig för att sälja den. Slutligen skyddar billackering din bil från väder och vind och bidrar till att hålla den i gott skick i många år framöver.

Varianter av billackering

Olika typer av billackering omfattar enstegslackering, grundlack/klarlackering och tri-coatlackering. Billackering i ett steg är den mest grundläggande typen av billackering. Vid denna typ av billackering målas bilen med endast en färg. Billackering med baslack/klarlack är en mer avancerad typ av billackering. Vid denna typ av billackering målas bilen först med en grundfärg.

billackering staffanstorp

När grundfärgen har torkat appliceras en klarlack över den. Detta ger bilen en blank yta och skyddar lacken från repor och andra skador. Tri-coat billackering är den mest avancerade typen av billackering. I denna typ av billackering används tre färger för att måla bilen. Den första färgen är grundfärgen, den andra färgen är mellanskiktet och den tredje färgen är klarlack. Denna typ av billackering ger bilen en djup och fyllig finish. Är du tveksam på vilken lackering du ska välja? Bilskadecentralen kan hjälpa dig med en billackering i Staffanstorp.

Vad kostar en billackering?

Kostnaden för billackering varierar beroende på vilken typ av färg som används och bilens storlek. Billackering i ett steg kostar vanligtvis mellan 5000 och 10 000 kronor. Billackering med grund- och klarlack kostar vanligtvis mellan 10 000 och 30 000 kronor. Dessa priser gäller endast för målningen och inkluderar inte kostnaden för andra material som grundfärg, klarlack eller vax.

Fler nyheter