Insikter som kommer med ett liv i gitarrens tjänst

30 juni 2021
Mikael Barani

Det tar alltid längre tid än vad man tror att faktiskt komma dit man är på väg här i livet. Kanske är det därför som det är rätt många av oss som ger upp i förväg och tänker att det inte är någon idé att ens försöka – man kommer ändå aldrig att nå sina mål.

Nyckeln är att inse just detta med att det faktiskt tar lång tid att komma någonstans. Man måste vara målmedveten och kunna anpassa sig efter rådande förhållanden för att ha en chans.

Livets otroliga resa

Ta alla klassiska rockstjärnor som exempel. Tror du att dessa lyfte upp en gitarr och plötsligt var man färdig och turnerade över hela världen?

Läser man dessa människors biografier så inser man att att framgång föranleddes av många år av att kamp – inte bara mot sig själv utan också mot andra människors. För det krävs en speciell sorts övertygelse för att verkligen komma någonstans här i livet.

Man måste vara beredd på de så kallade hundåren där man bara har sin dröm att hålla fast vid. 
Det finns inte heller några garantier för att man faktiskt kommer att lyckas: även om man har både vision och fokus. Detta är en del av äventyret och det gäller att uppskatta resan för vad den är, i sig självt.

Tillhör man den lilla skaran som faktiskt når fram hela vägen, fram till sina drömmar, gäller det också att vara beredd på detta. Många tror kanske att livet bara ”löser sig” så fort man är där man alltid tänkte att man skulle vara.

Istället kan detta bli en rejäl käftsmäll för den som inte har funnit en sorts trygg grund att stå på här i livet. För pengar och framgång löser inte allt det där som vi bär på inom oss. Däremot förstärker dessa faktorer vårt inre liv. Se därför till att du är beredd på att hantera det som kommer att dyka upp.

Fler nyheter