Kontakt med låssmed

23 augusti 2021
jonas olsson

Vad har du egentligen för nytta av en låssmed? Du har lås och du har nycklar, och så är det bra med den saken? Du är en ordentlig person som håller reda på dina saker och lämnar inte heller extranycklar till icke betrodda. Lås och nycklar är tillverkade i metall och håller livet ut. Vad kan gå fel?

Tja, för några kan det säkert vara som beskrivet här ovan. Nycklar och lås kan vara en okomplicerad historia. För oss andra dödliga brukar det hända saker. Enstaka gånger eller då och då. Vissa allvarliga och andra planerade.

 

När nycklar går upp i rök

Det är faktiskt varken ovanligt eller speciellt svårt att tappa bort en nyckel. Det räcker med att du ska hoppa ur bilen med en hund, två barn, bilnycklar och fyra matkassar. Business as usual, med andra ord. Hemnyckeln på sätet hamnar…  någonstans… I gräset, i gruset, i gatubrunnen. Där står man.

Har du bara mobilen kvar brukar det sluta lyckligt fast det kanske inte känns så just då. Du söker efter en, ja just det, låssmed. Situationen kanske inte tillåter ett längre cafébesök eller en tur till landet. Du behöver komma in i hemmet. Helst nu.

 

 

Det planerade låsbytet

När de små änglarna blir lite större änglar är det dags för invigningsriter där det delas ut egna nycklar. Det blir ju ofta lyckat. Halvstora änglar behöver nycklar men är inte alltid världsmästare på att hålla reda på dem. Dags för kodlås med andra ord.

Ett elektroniskt lås med koder för familjemedlemmarna är perfekt när man har halvänglar som skulle glömma näsan om den inte satt fast. Detta gäller även vissa vuxna. Kodlås är säkra och moderna och fungerar för alla som kan minnas fyra eller sex siffror hjälpligt.

Låssmed, verkligen? Jo, det är en väldigt användbar yrkesgrupp som inte kan hyllas nog.

Fler nyheter