Modulhus – den tillfälliga lösningen när ni behöver lokaler

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

Modulhus är en tillfällig lösning på ett permanent problem. Det finns ofta inte tillräckligt med lokaler till olika aktörer, såsom till exempel kontor, förskolor, skolor eller andra arbetsplatser. För att ta itu med det problemet kan man då sätta upp tillfälliga lösningar i form av modulhus. 

Modulhus är precis som vanliga hus med alla tänkbara bekvämligheter. Den enda skillnaden är att allting går lika enkelt att plocka ihop som isär. När lokalen eller lokalerna inte längre behövs, till exempel om en lokal för en skola sätts upp efter en brand eller liknande, så är det bara att plocka ned modulerna igen. 

Dessa moduler går att använda sig av igen men på en helt annan plats och till helt andra ändamål. Ett modulhus som tidigare har använts som kontorslokaler kan till exempel bli till en förskola vid ett senare tillfälle

 

Modulhus

 

Enkelt att hyra moduler när man behöver lokaler 

Med modulhus behöver man inte tala om hur länge man är i behov av dessa. Man hyr dem helt enkelt bara så länge som man behöver dem. Det kan handla om en kortare tid i vissa fall, som under ett par veckor eller liknande. Det kan också gälla längre tid än så, som flera månader eller år. 

Många förskolor använder sig av just modulhus och då dessa går att bygga ihop i olika konstruktioner så passar det ypperligt för just det ändamålet. 

Allt man kan tänkas behöva finns i dessa modulhus. Toaletter, kök, värme, el — ja, you name it. De blir som helt vanliga lokaler eller hus och man kan till och med sova och bo i dem. 

Genom att hyra modulhus behöver man inte binda upp sig på något man inte är säker på. Efter att man inte längre behöver modulerna så kommer företaget man hyrt dem från och plockar isär dem igen. 

Fler nyheter