Skinande blankt resultat med polerskivor

29 november 2020
patrick pettersson
Skinande blankt resultat med polerskivor

Är du sugen på ett projekt? Kanske att snygga upp en bil? Eller något annat fordon? Med en polerskiva kan du snygga till det du önskar. Med hjälp av den kan du polera upp bilen eller det tänkta objektet till att se nytt och bländande ut. 

Detta är något du kan göra själv. Du behöver inte lämna in bilen för att få den polerad. Allt du behöver är polerskivor och en borrmaskin. Där finns även polermaskiner man kan använda sig av. 

 

Olika skivor

Du hittar olika skivor både online och i butik, det är vilket du föredrar. Det finns olika typer av skivor. Det finns mjuka till hårda samt fina till grova. Dessa fungerar olika bra på olika ställen. Har till exempel bilen en stor repa? Då kan det krävas att man börjar med en grov skiva. Sedan går man över till en finare för att få den fina sidan. 

 

 

Man kan polera mer än bara bilen. Man kan mer eller mindre polera allt. Det finns de som använder isoleringsskivor till läderskor, bland annat.  För att ta hand om dina skivor finns det olika medel man kan behandla dem med. Detsamma gäller efter man har polerat något. Då bör man kolla upp vilken efterbehandling man behöver till just det.

 

Jämnt resultat

För att få ett bra resultat behöver man polera ner jämnt. Ska du polera ner hela bilen för att få en ny blank yta överallt så är det viktigt för att det ska se jämnt och fint ut sedan. Man använder sig även av ett polermedel, detta applicerar man på skivorna eller på materialet. 

För att få ett långt och hållbart resultat bör man avsluta med en efterbehandling. Vill du veta mer än detta? Det finns massor med information tillgänglig både på internet, hemsidor och de affärer som säljer polerskivor. Det är bara att läsa på.

Fler nyheter