Välj en ytterdörr med fönster för mer ljusinsläpp

30 september 2021
jonas olsson
image

Det finns många saker man kan göra för att höja utseendet på husets utsida. Man kan måla om i någon ny färg och man kan sätta upp lampor och blommor för att piffa till det lite grann. En ny ytterdörr ger också ett helt nytt utseende till huset. Det kan faktiskt göra väldigt mycket och om man väljer en ytterdörr med fönster så ger det flera fördelar. 

En ytterdörr med fönster ger mer ljusinsläpp vilket kan vara väldigt trevligt. Särskilt om man har en liten hall och inga andra fönster i närheten av hallen. Genom att då sätta in en ytterdörr med ett litet fönster av något slag, får man mer ljus i hallen. Det kan också ge intrycket av att hallen är större än vad den egentligen är. 

När det gäller ytterdörrar finns det flera ställen där man kan hitta sådana. https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar är ett exempel. Men det finns också fysiska butiker som säljer ytterdörrar. Där kan man kika på vad som finns i utbudet och välja en ytterdörr som man tror passar bra till huset. 

Val av ytterdörr med fönster

Ytterdörrar kommer i många olika färger, utföranden och utseenden. De har alla samma praktiska färdigheter. Du använder den till att låsa om dig, både när du är hemma såväl som när du är iväg ute på annat. En ytterdörr i en röd färg kan exempelvis passa väldigt bra till ett mörkare målat hus. Sätter man då in en ytterdörr med fönster i så blir det en väldigt fin detalj samt att det släpper in ljus i hallen. 

När det gäller material på ytterdörrar finns det också massor att välja på. En del föredrar att ha utan någon färg och enbart lacka dörren medans andra vill ha en färgklick som sätter huset på kartan i grannskapet. Vad föredrar du på ditt hus?

Fler nyheter