Aixam mopedbilar – Ett bra sätt för unga att ta sig framåt

Som tonåring är det väldigt skönt att kunna känna lite frihet och få möjligheten att börja introduceras mer och mer i vuxenvärlden. Man vill gärna ta steget ut i självständighet och stå på egna ben utan föräldrars ständiga övervakning. Det är något som är viktigt för utvecklingen samt lägger en god grund för att man ska klara sig själv. En stor del i det kan vara att man kan ta sig till och från vänner, aktiviteter och nöjen utan att ständigt behöva förlita sig på att föräldrarna kan skjutsa och hämta. Med en mopedbil får man som tonåring möjlighet att röra sig friare och kan själv ta sig till platser där man behöver vara. Till skillnad från en moped kan man dessutom transportera sig i stort sett oberoende av väder.

En mopedbil får man köra redan från 15-års ålder så länge man innehar AM-körkort (Moped klass 1) eller körkort med annan behörighet (som till exempel A1, B, BE). Man får även köra mopedbil om man har ett förarbevis för moped klass I eller traktorkort utfärdat före 1 oktober 2009. Ett AM-körkort får man genom att göra ett kunskapsprov men innan man gör det måste man ha genomfört en obligatorisk utbildning hos en behörig utbildare som finns bland de utbildningar som står registrerade hos Transportstyrelsen.

Aixam är ett mopedbilsmärke som funnits sedan år 1983. De har stort fokus på säkerhet, komfort och design när det kommer till deras modeller. Genom forskning och och innovation håller de sig i framkant på mopedbilsmarknaden och arbetar ständigt för att utveckla modeller samt för att kunna erbjuda marknadens bästa produkter. Aixam mopedbilar hittar man hos Cittrabil Norrtälje. Hos Cittrabil säljer de nya och begagnade bilar från Citroën och Aixam. De har även en bilverkstad och reservdelsförsäljning med kunnig och engagerad personal som ständigt arbetar för att ge bästa servicen.

 

Comments are closed.