Att träna sig på att skriva texter

24 mars 2020
patrick pettersson
Att träna sig på att skriva texter

Om man älskar att skriva och vill bli riktigt bra på det så finns det ett enkelt sätt att bli bättre. Nämligen att skriva, skriva och åter skriva. Man kan sitta hemma på kammaren och författa berättelser med drömmar om att få ge ut en bok någon gång i framtiden. Kanske skriva några noveller och prova lyckan i någon av de många novell tävlingarna man kan hitta på nätet. Vissa tävlingar har som vinst att få sin text publicerad i en tidning eller på en hemsida. Det enda som kan sätta stopp är fantasin. Så det är bara att vässa pennan och börja. Eller som många gör idag. Starta datorn.

 

Men sen då?

Desto fler texter som man producerar desto lättare är det. Så ett sätt är att söka jobb hos någon som behöver skribenter. Troligtvis får du inte jobb på Vagabond eller Vogue men kanske hos något nätbaserat företag som gör kortare artiklar till företag. Vissa har en stor bredd av texter medans andra nischar in sig på specifika ämnen som resor eller träning. Kanske är man bra på att skriva sakligt och direkt. Då kanske olika typer av instruktioner eller instruktionsmanualer vore något att fundera på.

 

 

Brinner du får något?

Vi lever numera i en tidsålder där datorer är en del av vardagen. Om man brinner för något som man vill dela med sig av så kan det vara en bra idé att starta en blogg. Där är det den som äger bloggen som bestämmer vad som ska skrivas. En underbar frihet som kan vara början på ett helt nytt liv. Läs lite bloggar och se hur andra lägger upp sitt skrivande. Ser hur andra skriver om sin passion som exempelvis www.absolutfoto.se/. Hitta tips och plocka godbitar ur deras tankegångar. Starta sedan din egen blogg och skapa din egen blogg.

Fler nyheter