Barn har starka band till djur

29 april 2020
patrick pettersson
Barn har starka band till djur

Många barn och ungdomar känner starka band till djur. Antingen kanske man vill arbeta med djur eller ha ett litet husdjur. Det är inte ovanligt att det djuret för flera ungdomar handlar om hästen. Många barn imponeras av hästens elegans och tama mångsidighet. De flesta tycker dock det roligaste är att sitta i sadeln och få rida. Men till och med sådant som att rykta hästen och mocka stallboxar kan vara superspännande. Barnet har börjat få utlopp för att kunna praktisera ett hästintresse och tycker det är hur roligt som helst att sitta upp på ryggen och lära sig att rida. 

Ponnyn klassisk nybörjarhäst 

Det finns många olika typer av hästar som är lämpade för lite olika åldersgrupper. Man placerar kanske till exempel inte en nybörjare på en stor arabhäst eller ardenner – det vore väldigt riskfyllt. För de yngsta nybörjarna är istället ponnyn ofta den häst man introduceras för. Att rida på ponnys passar mindre barn då det är mindre hästar med ett lugnt temperament. Ibland ser man ponnyridning som en erbjuden attraktion i samband med event, marknader, festivaler eller cirkusar. Då ringlar kön sig ofta lång av nyfikna barn som vill klättra upp på hästryggen 

 

Ponnyridning i stan 

Många kanske tror att man måste åka långt ut på landet och gå kilometer genom hagar innan man når ett stall för att låta sina barn rida på ponnys. Men det stämmer inte. Man kan bo i storstäder i Sverige och fortfarande ha nära tillgång till ridskolor och sköthästar. Bland annat erbjuds ponnyridning i Stockholm, bara en sådan sak! Så att ni bor i storstaden och inte kan ta tunnelbanan ut till ridskolan på landet är alltså ingen ursäkt. Det kommer inte hålla när ditt barn börjar fråga efter hästar och har en önskan att rida på ponnys. Ponnyridningen är närmare än du tror!

Fler nyheter