Barnsligt kul på fyra hjul

20 maj 2020
Mikael Barani

Alla som har åkt fyrhjuling någon gång vet hur barnsligt kul det är. Man känner sig lite som född på nytt när man gasar på, speciellt om man är ute på landsbygden där man har god sikt och inte behöver tänka lika mycket på mötande trafik. Det är något med kombinationen av fart och att sitta ute i det öppna landskapet som känns befriande och energigivande.

För precis som klassiker ”Zen och konsten att sköta en motorcykel” (författad av Robert M. Pirsig) så är det något unikt med att inte vara omgiven av stål – som i en bil – när man är ute och kör. Det blir lite mer som att man sitter ute i landskapet på något sätt. Att man är en del av omgivningarna och inte bara en betraktare, återigen som i en bil.

Naturligtvis gäller det därför också att tänka på säkerhet. Skulle något hända och du körde i en bil så är du trots allt just omgiven av stål. På en fyrhjuling så har du inte samma säkerhet.
Se alltså till att du har köpt bra tillbehör till din fyrhjuling på Speed-line.com. Med över 20 år av erfarenhet så vet du att du alltid får de bästa tipsen och prylarna anpassade efter just dina behov.

Det betyder att du kan känna dig trygg när du är ute och kör runt med din fyrhjuling. För trots allt så är dessa små bestar inte främst ett fordon för att ha kul – utan det handlar om att använda dem till arbete och vardagsliv.

Kanske får vi även se mer av dessa fordon nu när landsbygden verkar vara påväg tillbaka. För får man en fungerade landsbygd så räcker det kanske med att ha en bil och sedan en fyrhjuling som komplement för mer nära transportbehov. Trots allt så kostar dessa en fraktion av vad en bil kostar.

Fler nyheter