Belys trädgården med vackra och funktionella solcellslampor

08 juli 2021
Cecilia Olsson

Härlig belysning i trädgården är något som både kan skapa en mysig stämning och erbjuda vägvisning genom tomten. Det finns mängder av olika lampor som kan fästas på allt från marken till husväggen. När man väljer belysning till sin trädgård bör man först tänka på var man behöver den samt vad den ska ha för funktion och välj gärna lampor som ser bra ut även då de är släckta för att trädgården alltid ska kunna se fin ut.

Trädgårdsbelysning dygnet runt även för den miljömedvetne 

Belysning i trädgården är såklart mest effektfull under kvällar och nätter då det är mörkt ute. För den som ofta tänker på miljön och den negativa påverkan vi har på den så kan det dock kännas motigt att ha belysning tänd då man själv inte vistas där eller kanske till och med ligger och sover. En smidig lösning på det problemet kan vara att använda sig av solcellslampor i trädgården.

Solcellslampor laddar upp sig vid solsken och lyser sedan utan att dra en gnutta energi. En annan stor fördel med solcellslampor är att man slipper dra sladdar, utan kan istället placera dem där man önskar. För att få ut mest möjligt av sin solcellslampa så kan det dock vara bra att placera de på platser där solen ofta skiner. 

Lampor med hög kvalitet kan ge bra belysning året om

Många kan ställa sig tveksamma till att använda sig av solcellslampor i Norden eftersom det inte direkt är som i Kalifornien där man badar i sol nästan varje dag året om. Som tur är så finns det solcellslampor som är anpassade för det nordiska klimatet och vissa kan till och med fungera vintertid! Hos SolarCamp hittar man några av Europas allra bästa solcellslampor, designade speciellt för vädret i Norden, så att de kan lysa stabilt året runt och hålla i många år. Dessutom har de flesta väldigt snygg design och gör sig bra även då de är släckta. 

Fler nyheter