Byt däck i Göteborg

03 oktober 2020
patrick pettersson

Man kan byta däck i Göteborg hos en däckfirma, men många väljer att byta sina däck själva för att spara pengar. Det är inte så svårt att byta däck på bilen, man måste bara vara noga med säkerheten. Först och främst måste bilen stå plant så att den inte börjar rulla och handbromsen ska ligga på. Har man barn ska man av säkerhetsskäl se till att de håller sig undan ifall att något händer. Det gäller även att vara rädd om sig själv och inte göra felaktiga tunga lyft för att få däcken på plats.

Hur man ska gå tillväga då man byter däck på bilen finns också beskrivet i instruktionsboken. Innan man lyfter upp bilen ska man lossa bultarna med fälgkorset. Det är lätt att slinta om bultarna sitter hårt, men med hjälp av lite smörjmedel brukar de lossna. Sedan hissar man upp bilen med hjälp av domkraften och tar av hjulen. 

 

 

Däcken måste placeras på rätt plats

Det är viktigt att de nya däcken placeras på rätt plats och åt rätt håll, annars riskerar man trafiksäkerheten. När man sedan drar åt bultarna bör man även smörja dessa med olja, men i förebyggande syfte inför nästa däckbyte. Det gäller att man drar åt bultarna tillräckligt, annars riskerar man att något däck ramlar av när man kör. Detta skulle naturligtvis vara otäckt men kan även innebära en fara för både en själv och medtrafikanterna.

Känner man sig det minsta osäker på hur man ska gå tillväga för att byta däck på ett säkert sätt, var på bilen de nya däcken ska placeras och hur hårt bultarna måste sitta, bör man låta en däckspecialist utföra arbetet. Då kan man även få hjälp med att kolla däckens skick och mönsterdjup så att man vet om de är säkra att köra med. Här finns tips: https://www.xn--dckgteborg-q5a3t.se/.

Fler nyheter