Dåligt drag i rutorna

26 augusti 2019
Mikael Barani
Dåligt drag i rutorna

Regnet därute smattrat mot rutorna. Det känns som om att hösten knackar på och undrar om någon är hemma.

Det är då det känns skönt att kunna kura ihop sig med en kopp kaffe, eller varmt te, och låta bli att öppna. För inne i själen är det fortfarande sommar. Vad regnet än må ha att säga om det. 
Låter man bli att öppna så kanske molnen drar vidare och det blir juli igen?

Nåja. Drömma och hoppas kan man ju alltid. Men snart kommer vattenpölarna att hopa sig och man önskar att man hade tagit på sig stövlar innan man gav sig ut. Som tur är så är det alldeles perfekt klimat inomhus. Tack vare fönster från https://www.termofonster.se/ så smiter kylan varken in eller ut, utan det är alldeles lagom.

Det gör att man inte behöver sitta och huttra när man kurar ihop sig med en bok i fåtöljen vid fönstret. Det är något med naturligt ljus som bara är behagligt att sitta och läsa i. Lite som att texten lyfter upp från sidorna och blir lättare att ta till sig.

På tal om att huttra vid fönster så kan man drabbas av stela muskler om man gör det. Oavsett om man tänker på det eller inte så parerar kroppen kylan genom att spänna på sig. Det kan orsaka alla möjliga spänningar och besvär. Nej då är det bara att satsa på nya rutor.

Sitter man hemma så vill man att det ska kännas tryggt och varmt. Inte som något dragigt kråkslott. Så är det bara.
För det är få saker som slår den där känslan av att ha det gött inomhus medan det är kallt ute. Svårt att förklara vad det är, men säkerligen en del av den svenska folksjälen på något sätt. Häruppe har vi ju alltid frusit en stor del av året, och vet att uppskatta värme.

Fler nyheter