Få hjälp med skogsförvaltning

26 februari 2022
william eriksson

Har du skog som du har ansvar för, kanske du tycker att det är tungt. Många som är lite äldre orkar inte längre med att jobba så mycket i skogen, och skulle gärna vilja få hjälp med sin skogsförvaltning. Andra kan ha ärvt en skogsfastighet som de gärna vill behålla men de har ingen aning om hur man sköter den. 

Anlita i så fall ett företag som är specialister på hur man sköter, förädlar och avverkar träd och som säljer virke. Myndigheter ställer krav på att man sköter sin skog på rätt sätt, och det finns stor efterfrågan på trä till möbler och annan industri. Därför finns det pengar att tjäna på att utnyttja den resurs man äger. 

Inventering och gallring

Man rensar bort sly och inventerar de träd som finns, planerar hur skogen ska se ut framöver och vid behov planterar man nytt. Den som är van vid allt förekommande arbete vid en effektiv skötsel av skog har både kunskap och idéer om vad som behöver göras.

Om du anlitar en expert på skogsförvaltning behöver du inte sälja hela skogen utan kan ha den som en kapitalreserv, som dessutom bokstavligen växer. Du får hjälp med att hålla skadedjur borta och effektiv gallring så att träden du har får näring och ljus. När du anlitar någon för detta arbete kan du koppla av alltsammans.

 

skog

 

En extra reserv

Förutsatt att din skog sköts väl blir den en extra reserv om du vill sälja den någon gång i framtiden. Med tanke på låga bankräntor är skog en bra kapitalplacering. Den växer där den står, och skogsfastigheter går också upp i värde, precis som hus.

Skogen blir en del av dina löpande intäkter och en förstärkning av kassan. Du får hjälp av specialister med allt som gäller skogsförvaltning, och de vet också var man får bäst betalt för virket.

Fler nyheter