Hemmakontoret börjar med mattan

17 juni 2020
Mikael Barani

Var du ung för på 70- och 80-talen så minns du säkert heltäckningsmattor. Alltid fanns det något rum i hemmet som hade dem och därinne var det lite extra mysigt. Dessa mattor suger nämligen upp ljudet och skapar en dov akustik där ljudet inte studsar runt så mycket.
Golven fick ett uppsving under de öppna kontorslandskapens era när man behövde göra ytorna så fria från ekon som möjligt.

Idag är de kanske inte lika vanliga i våra hem längre. När ljust och fräscht regerar så är det många som istället gör tvärtom och har en så minimal matta som möjligt.
I pandemins tidevarv kommer vi kanske att få sen en förändring av detta igen.

Allt beror förstås på att många av oss nu arbetar hemifrån – och kanske kommer att göra detta även fortsättningsvis i varierande utsträckning. Då är det kanske dags att dedikera ett av rummen i huset till just kontorsarbete. I detta fall kan det alltså vara en poäng i att också skada sig en heltäckningsmatta, professionellt lagd av https://www.kvm2.se/tjanster.
För det är faktiskt skönt att ha det där lugnet i ett av rummen – speciellt om du kommer att arbeta under tider när resten av familjen också är hemma.
Detta skapar en miljö som är lugn och optimerad för fokus.

Kom ihåg att även inreda rummet så att du känner att du får energi av att vara i det.
Ha lite gröna växter därinne som skapar harmoni. Välj ut tavlor eller fotografier som gör att du känner dig inspirerad och glad. 

Fördelen med att ha kontoret hemma är trots allt att du helt och hållet kan bestämma hur det ska se ut på ditt kontor. Du är chefen, så att säga, och kan anpassa hela din miljö efter dina egna preferenser. 
Nu är det upp till bevis – skapa det optimala kontoret!

Fler nyheter