Hur hänger du i sommar?

19 juli 2020
Mikael Barani

Livet känns alltid lite lättare när man ligger i en hängmatta. Det är samma sak med att ligga och flyta omkring på en badmadrass i poolen. Kanske påminner båda om det gravitationslösa livet som vi en gång levde inne i våra mödrars magar.
Hur det än må vara med det så är det onekligen väldigt avslappnande att bara hänga, så att säga.

Det finns ju även varianter som man kan ta med sig ut på tur. Lättviktshängmattor anpassade för vandring för den som vill ha ett alternativ till att sova i tält. Visst blir det lite mer oskyddat men det är också något speciellt med att ligga och sova verkligen ute i skogen.

Dock är det säkrast att börja hemmavid med en hängmatta från https://hängmatta.se/. På så sätt kan vi bekanta oss med tekniken i en trygg miljö där vi inte risker mer än att landa på rumpan i gräset. 
En miss som många gör i början är att ligga rakt, längsmed hängmattan. Det känns ju trots allt naturligt. För bästa balans ska man dock ligga en aning diagonalt. Speciellt om man har tänkt att sova i hängmattan. Då minskar nämligen risken för att man plötsligt skall dratta ur ekipaget.

I år för övrigt en sommar då det känns lite extra skönt att kunna chilla i en hängmatta. Det har varit en intensiv vår i och med pandemin och nu ser det äntligen ut som om att det börjar lätta. Förhoppningsvis kommer vi att klara oss från det som betecknas som en andra våg.
Den som lever får se, som det brukar heta.

Fram tills dess är det skönt att ha en lugn plats där man kan dra sig undan för en liten stund. En hängmatta och en god bok räcker faktiskt oväntat långt när det kommer till att hemestra här i Sverige.

Fler nyheter