Konferens för alla sällskap

19 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

Det finns inga sällskap som inte uppskattar en konferens. Värdet i att lämna den ordinarie verksamheten över dagen och fokusera tillsammans med kollegorna är stort. I vardagen tenderar de ordinarie sysslorna att ta över oavsett hur ambitionerna sett ut från början. Miljön på en konferensanläggning ger energi.

Behovet av att ostört kunna fokusera och arbeta tillsammans finns inte enbart hos större sällskap. I exempelvis en styrelse eller en klubb kan samma behov uppstå som på arbetsplatsen med flera hundra medarbetare. Med andra ord bör en konferensanläggning tillhandahålla lokaler som är anpassade i storlek för olika konstellationer.

Mötesplatsen för många

Idealiskt har en konferensanläggning rum som kan fungera för både fem personer och tvåhundra. En lätt bortkommen situation kan uppstå och styrelsen med sju personer måste disponera stora salen avsedd för hundra. Kommunikationen tenderar att påverkas negativt och det är ungefär det sista man önskar på konferens.

Lika viktigt som utrymme och avskildhet är platser för återhämtning och lite kontemplation. En bra anläggning somkonferensmalmö.nu ser till att göra hela utrymmet trevligt och behagligt att vistas i, inte minst med tanke på buller och ljus. Detta leder osökt till den viktiga detaljen mat och dryck.

 

 

Ingen bra konferens utan bra mat

Maten är människans bränsle, och en konferens är inte komplett utan en matupplevelse. En konferens som pågår en hel dag bör lämpligen innehålla flera pauser då mat serveras. Kaffe och te sätter fart på ämnesomsättningen och hjälper till med den rätta vakenhetsgraden. Bröd i olika former kompletterar.

Restaurangen på en konferensanläggning är egentligen värd ett helt eget kapitel. Ambitionen ska alltid vara att konferensgästerna ska resa därifrån i förhoppningen om att även nästa konferens ska genomföras på samma ställe eftersom maten smakade så bra och atmosfären var så behaglig och kreativ. Den ambitionen uppfylls med marginal på ett riktigt bra konferensställe.

Fler nyheter