Kontorsstädning för en optimal arbetsplats

09 juni 2020
Cecilia Olsson
Kontorsstädning för en optimal arbetsplats

Det finns mycket som spelar in om man vill få saker gjorda då man sitter vid sitt skrivbord. För att få bästa möjliga förutsättningar finns det några saker man kan tänka på som kan göra att det blir lättare att fokusera på sina arbetsuppgifter. Komfort, få distraktioner samt en välstädad och ren arbetsplats är en mycket bra början.

Se till att känna dig bekväm

Det är väldigt viktigt för både kropp och sinne att man sitter bekvämt då man arbetar. Ett höj- och sänkbart skrivbord är bra för att kunna variera mellan en sittande och stående position och en bra kontorsstol är en mycket viktig investering. En bra stol ska kunna justeras i flera lägen, framförallt upp och ned, så att man kan sitta med fötterna i marken och med armarna i en bra vinkel.

Ta bort distraktioner

Man ska minimera antalet saker på kontoret som inte är arbetsrelaterade. Ett plottrigt kontor gör att man lätt kan fastna i något som inte har med arbetet att göra. Inred sparsamt men se till att de saker som finns i rummet passar in och ger inspiration.

Håll skrivbordet välstädat 

Om man hela tiden måste flytta en sak för att få fram en annan eller leta sig igenom högar av papper för att hitta rätt dokument så tappar man viktig tid som man hade kunnat lagt på arbete istället. Se till att var sak har sin plats och lägg tillbaka den där när den använts, ha även bra system som gör det lätt att hitta saker.

En ren lokal kan vara avgörande 

För att kunna arbeta effektivt är det viktigt att man har ren och fräsch luft att andas in, annars blir man lätt trött och får ont i huvudet. Därför är god ventilation och regelbunden städning mycket viktigt. Anlita ett pålitligt städföretag som kommer så ofta det finns behov, läs mer på https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning/.

Fler nyheter