Smarta förpackningsmaskiner

20 maj 2020
Jenny Olsson

Idag digitaliseras allt mer, inom alla möjliga branscher. Det kommer också nya lösningar och både dessa gör att företagen kan effektivisera genom att använda sig av lösningar som sparar både tid och pengar. Genom nya revolutionerande lösningar kan man ofta bespara personal monotona och tunga lyft, till exempel inom industrin. 

Lundgren Machinery är ett företag som har en innovativ lösning. Här hjälper de kunder som är i behov av automatisering av förpackningsmaskiner. Här kan de också hjälpa till att skräddarsy en hel maskinlinje.

Med hjälp av företagets lösningar kan an automatisera moment kring kartongresning, packning och kartongförslutning. Genom att kontakta företaget så kan de tillsammans med dig som kund hitta en lösning som passar för just er verksamhet. Det fina med lösningen är att man som företag kan sänka kostnaden för ny produktpaketering och förkortade produktlivscyklar.

En av deras systemlösningar är till exempel en samarbetande robor från Universal Robots. Dessa robotarmar kan programmeras om och driftsättas efter de behov som finns i olika miljöer, samtidigt som de också maximerar flexibilitet, effektivitet och produktivitet.

En sådan här lösning har många fördelar, förutom att den befrias de anställda från monotona arbetsuppgifter och tunga lyft så sänker den driftskostnaden ökar hastighet och precision samt ökar tillförlitligheten och kvaliteten. 

Man ska tänka på att sådana här investeringar i ett producerande företag kan spara mycket pengar på sikt. Inte nog med att man kanske kan komma ner i antal personal så kan man också producera snabbare. Genom att lösgöra personal från sådana här moment kan man kanske satsa på annat i företaget som de kan göra och på så sätt utveckla fler ben att stå på.

Att effektivisera några moment är ett steg i rätt riktning och med all ny teknik och alla nya uppfinningar som kommer kan man på sikt skapa en väldigt effektiv produktion. 

Fler nyheter