Snickare till olika uppdrag i Kungsbacka

01 oktober 2020
Lily Hansen

Börjar man arbeta som snickare kungsbacka så är sällan den ena dagen den andra lik. Det man utför kan röra sig om större projekt eller mindre. Men själva arbetsuppgifterna kan också vara mycket olika från dag till dag.

Hamnar man på byggnationen av ett höghus, fabrik eller någon annan mycket stor byggnad, så kan det vara långa perioder som man står och gör samma sak. Det kanske handlar om att regla upp väggar och sätta gips på dem. Eller så spikar man ihop formar som ska användas till gjutning. Ett par av många olika arbetsmoment som kan pågå i många månader.

Finlir med millimetrar

Som snickare kan man även hamna på mindre projekt där man bara utför en åtgärd en enda gång. Det kanske handlar om montage av ett kök, lister i ett ovalt rum eller något liknande. Den typen av jobb brukar vara många snickares dröm att få spendera dagarna på. En möjlighet att få rita, räkna och arbeta med millimetrar som ska passa precis rätt. Och som ska se snyggt och proffsigt ut för lång tid framöver. 

En annan typ av dröm inom yrket brukar vara att få arbeta med riktigt fina material. Istället för den traditionella furun så kan man få sätta sina händer i lärkträ, mahogny eller något annat mer exklusivt. Den typen av uppdrag är mer kostsamma och innebär också att man är mycket noggrann och försiktig med det man gör.

Den man önskar

På ett företag som består av snickare kan man lätt indela sin personal i olika intresseområden, och även skicklighet. Det innebär att en del kanske tycker det är väldigt skönt att bara stå hela dagarna och mata upp gips på väggar. Och då kan man välja den snickaren först och främst till sådana jobb. Den som är mycket skicklig på detaljer landar då sådana uppdrag.  

Fler nyheter