Stimulera dina sinnen i det långa loppet

28 maj 2020
Mikael Barani

Ju längre man kommer ifrån att vara 30 desto fler blir krämporna. Eller är det någon som är av en annan åsikt?

Borta är dagarna då man kände sig oövervinnerlig och tog risker, risker som idag känns rent idiotiska. Nej, idag känner man sig farlig och rebellisk om man hoppar ned från en sten som räcker upp till midjan på en. 
Sådant är livet trots allt: Vi byter ut ungdom och spänst mot visdom och ett mer avslappnat förhållande till tillvaron. Gott så. För i takt med att kroppen börjar torka och skrumpna ihop så är det bäst att veta vad den klarar av att göra. Annars kan det sluta med ett trist besök på akuten.

Naturligtvis så kan man underhålla sin fysik även när man är gammal, eller innan man blir det. Det är alltid bra att träna saker som balans och explosivitet. Lyfta något tungt ska man också göra. Det gör att benen utsätts för press vilket gör dem starkare och uthålligare. De där fallskadorna när man blir äldre verkar ju helläbbiga.

Det är också bra att se till att träna ögonen. Speciellt i dessa tider då vi sitter framför våra skärmar. Gå ut och promenera och fäst blicken en bit framför dig.

Öronen behöver också stimulans. Lyssna till suset av vinden som rör sig genom träden. Hör på fågelkvittret. 
Ta helt enkelt av dig hörlurarna ibland.

Skulle du ändå behöva boosta öronen lite så kan du få tag i hörselapparater och Signia tillbehör. Det är skönt att veta att Japebo.se erbjuder kvalitet och snabba leveranser när man behöver det.
För man vill ju inte bli sittande med en hörapparat som inte fungerar. Speciellt i dessa tider då det faktiskt innebär en risk att ta sig ut och handla i affärerna på grund av pandemin.
Då är det skönt att smidigt kunna hämta ut sina varor eller få dem levererade hem.

Fler nyheter