Ta steget och välj en spishäll med inbyggd fläkt

23 juni 2022
jonas olsson

editorial

Kanske är du uppstarten av en köksrenovering, eller sitter och drömmer om ett nytt kök. Det är kanske inte vitvarorna som du drömmer om främst. De flesta tänker på köksluckorna, förvaringen och om hur en massiv köksö skulle förbättra livet för dem. Om vitvarorna är med i drömmen är de kanske framförallt integrerade och kamouflerade, för att köket ska vara harmoniskt och vackert.

Att dölja sina vitvaror kan vara en god idé. Och att slippa en stor köksfläkt kan också vara skönt. En modern och praktisk lösning i fråga om spis är att välja en spishäll med inbyggd fläkt. På https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/ finns det inspiration från olika välkända märken som gör induktionshällar med inbyggd fläkt. 

 

spishäll med inbyggd fläkt

 

Fördelarna med en inbyggd fläkt

Det som är mest praktiskt med att välja en spishäll med inbyggd fläkt är att den kan placeras var som helst i köket. Det ger en större frihet, och kan öppna upp mer utrymme och yta i köket. I vanliga fall sätts en köksfläkt upp på väggen. Eller om man valt att placera en spishäll på en köksö, då har det behövts en ganska stor köksfläkt som sätts upp i taket. Nu är alternativen många fler, och man slipper en skrymmande fläkt som vissa familjemedlemmar ibland slår huvudet i. 

Hur rengör man en inbyggd fläkt? Jo, de olika modellerna har olika sorters filter i fläkten. En del modeller har inbyggt kolfilter som är enkelt att byta ut. Andra modeller har fettfilter i rostfritt stål som går att diska i diskmaskin. 

När drömmarna om ett nytt kök fladdrar förbi är det kanske dig själv du ser där, som står i ett fint kök. Framför dig på köksbänken har du en spishäll med inbyggd fläkt. Det ryker ur en stor kastrull, och ångan sugs neråt mot mitten av hällen. Du tänker att det var nog ändå ett bra val att ta en inbyggd fläkt. 

Fler nyheter