Tips till dig som vill starta ett sockerfritt liv

28 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Att undvika produkter som innehåller socker kan vara lättare sagt än gjort, många har ett starkt beroende av söta godsaker såsom godis och glass. Har man en önskan om att sluta så finns det som tur är metoder man kan ta till för att lyckas börja leva ett sockerfritt liv. Först och främst ska man bestämma sig för att man verkligen vill sluta stoppa i sig tillsatt socker, därifrån kan det vara bra att lägga upp en plan för att lyckas.

Rensa bort allt som kan stå i vägen 

Alla är vi olika och vilken metod som fungerar bäst kan vara väldigt individuellt. Vissa behöver helt och hållet utesluta allt socker på en gång för att lyckas, medans andra behöver trappa ner. En bra början kan vara att göra sig av med produkter som innehåller tillsatt socker i hemmet.

image

Det gäller inte bara godis och läsk, utan produkter såsom ketchup och olika färdigrätter är exempel på sådant som är vanligt att stoppa i sig utan att vara speciellt medveten om sockermängden. Det finns dock de som klarar sig bäst om de vet att det finns något sött kvar i skåpen, det kan innebära en trygghet som trots allt kan göra att man lyckas stå emot. 

Hitta sockerfritt alternativ till dina favoriter 

Ett annat bra knep är att se till så att det finns alternativ till sockret. Till exempel så kan man äta nötter, grönsaker och frukt när man känner sötsuget. Dock kan det vara så att det inte riktigt fungerar för alla eftersom det inte är det man är sugen på. Då kan likvärdiga produkter utan tillsatt socker vara ett bättre alternativ. EASIS är ett företag som arbetar för att det ska vara lätt att hitta goda alternativ till produkter som exempelvis godis, glass och kakor. De har fler än 200 produkter utan tillsatt socker i sitt sortiment för alla tillfällen.

Fler nyheter