Unika plagg till bra pris – handla second hand i Stockholm

18 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Svenskarna har ett gott rykte om sig att vara mycket måna om hur de klär sig. Stilgraden på gatorna i de svenska storstäderna är mycket hög, även i en internationell konkurrens. Tillsammans med sina grannar i Danmark och Norge har Sveriges modemedvetna allmänhet utvecklat en helt egen “Scandi-look”, som kännetecknas av modern minimalism och miljömedvetet återbruk.

Det finns ett flertal butiker för second hand i stockholm som är särskilt inriktade mot det högre segmentet av second hand-kläder. Självklart är det inte vilka andrahandstrasor som helst som satt Sverige på kartan vad gäller street style och vardagsmode. Kvalitet och design är minst lika viktigt när kläderna redan burits av en tidigare ägare, som när de är splitter nya.

Bygg en mångsidig garderob med second hand

Att handla i butiker som säljer kläder och accessoarer second hand är ett bra sätt att bygga upp en mångsidig och unik garderob. Ofta kan du hitta plagg där som är omöjliga att få tag på någon annanstans. Väljer du en second hand-butik som har ett väl kurerat urval kan du dessutom vara säker på att alla kläder i butiken är sådana som kommer gå hem på stan.

Många beskriver till exempel Götgatsbacken som “Stockholms catwalk”. Här flanerar många människor såväl vardagar som helger, för att visa upp sina fantastiska outfits. För att sticka ut i mängden på Södermalm krävs det en hel del plagg i garderoben. 

 

second hand

 

Tänk på miljön – handla second hand

Att inte konsumera nyproducerade kläder är också ett bra sätt att tänka miljövänligt, utan att för den sakens skull ständigt gå klädd i samma kläder. Genom att köpa kläder som redan finns bidrar du inte till någon extra produktion som slösar på jordens resurser. 

Dessutom kan du komma relativt billigt undan om du handlar second hand. Prisnivån skiljer sig visserligen mellan olika typer av second hand-butiker, men kom ihåg att du måste jämföra med prislappen på plagget när det var helt nytt. Självklart kommer märkeskläder också kosta lite extra även second hand. 

Fler nyheter