Vad kan jag skicka utomlands och vad kostar det?

När du ska skicka ett paket utomlands är det en hel del att tänka på. Vad får man skicka, hur mycket porto behövs, måste man fylla i tulldeklarationer? På https://billigtpaket.se/skicka-till-utlandet får du inte bara svar på dina frågor, du får dessutom hjälp att skicka ditt paket från dörr till dörr.

Det första man vill ha reda på är kanske priset. Vad kostar det egentligen att skicka ett paket utomlands? 

Det första rådet vi kan ge, är att använda vår smidiga priskalkylator. Där får du vanligen upp 3 prisalternativ – ekonomi, standard och express. Priset avspeglar leveranstiden och beräknas utifrån den information du fyllt i (storlek, antal, från- och tilldestination).

Vad ingår då i priset du får upp?

Jo, priserna som visas är inklusive bränsletillägg och du ser priserna både med och utan moms. Priser på försändelser utanför EU är momsfria. De aktuella kostnadsnivåerna anges utan tull och avgifter. För mer information om detta, kan du läsa mer i avsnittet om tull- och exportdokument. Priset beräknas utifrån volumetrisk vikt, och mer information om detta finner du i avsnittet om vikt och storlek. 

Alla försändelser mäts och vägs elektroniskt under transporten till mottagaren, och om det är någon avvikelse från kundens angivna information kommer en efterfakturering på avvikelsen att ske, varför det är viktigt att du väger din försändelse korrekt från början. 

Priset inkluderar en försäkring av hela försändelsen med ett värde på upp till 500 kr. Önskas en tilläggsförsäkring kan detta självklart väljas till. 

 

Så, vad får man skicka då?

Du har alltid ansvaret för att undersöka om innehållet i försändelsen är tull- eller avgiftspliktigt, samt om det enligt reglerna i mottagarlandet är tillåtet att införa innehållet och enligt vilka villkor detta ska ske. Billigtpaket.se kontrollerar generellt inte dessa förhållanden utan hänvisar avsändaren till Exportrådet eller det berörda landets myndigheter. Bra att veta är dock att värdet på försändelsen inte får överstiga 300000 kr.