Vad man skriver

24 mars 2020
william eriksson
Vad man skriver

Vad skulle man göra om man fick i uppdrag att starta en egen blogg? Skulle man undra över vad det finns att skriva om, så att alla människor blev intresserade. Eller bara börja skriva om vad som helst. Hur och vad man skriver är olika från person till person. Men de allra flesta skriver förmodligen om något de är väldigt intresserade av. Någonting som fängslar dem och som de har ett brinnande intresse för. På så sätt kan de ju dela det med andra som har ett liknande intresse. Ett bra exempel är skiteamsyd.se där flera bloggare samlats på en sida. 

 

Bygg upp en blogg 

Inläggen har ofta ett nyhetsvärde. Det kanske handlar om något som hänt under dagen. Precis som när man skriver en dagbok. En del skriver om bara ett speciellt ämne medan andra bloggare kan variera ämnen från dag till dag. Gemensamt är att blogginläggen kommer med datumangivelse och ligger i ordning med det senaste först. Det gör det lätt för läsaren att orientera sig. Det är också väldigt vanligt att man har med bilder i en blogg. En bild säger ju mer än tusen ord sägs det, och färgerna i bilden kan fånga läsarens intresse. 

 

 

Respekt och integritet 

Har man börjat blotta lite av sina åsikter kan det vara svårt att få behålla sin integritet. Man får hoppas att läsarna visar respekt och låter bloggen vara som den är, utan att komma med personangrepp eller påhopp. Vissa bloggar har fält där man kan lämna kommentarer. Det kan vara roligt att få igång en dialog med dem som läser ens blogg. Men få vet kanske att det också är lätt att någon irriterar sig på vad man skriver eller diskuterar. Tyvärr så kan ett näthat uppstå vid delade åsikter. Det finns uppgifter på att var tredje ungdom har blivit utsatt för näthat.

Fler nyheter