Verkstäder som kan tillverka medicinteknisk utrustning

11 januari 2022
jonas olsson

editorial

Jobbar ni inom sjukvårdssektorn och letar efter någon som kan leverera prototyper eller produkter av hög klass? Då behöver ni hitta en finmekanisk verkstad som kan tillverka medicintekniska produkter. Att framställa denna typ av produkter kräver ofta att man kan material som plast. Men en finmekanisk verkstad kan ofta tillverka produkter i andra material också, som exempelvis aluminium. 

Oavsett vad era behov är, så kolla med er tilltänkta leverantör om de har erfarenhet av att tillverka artiklar som medicinteknisk utrustning. Har de tidigare gjort det med gott resultat, är det en god indikation på att de har den erfarenhet och kompetens som ofta krävs för den typen av arbeten. Ofta jobbar man med CAD/CAM för att först skapa en 3D-modell av produkten man vill tillverka. På det planet kan minsta detalj korrigeras för att sluprodukten ska bli så bra som möjligt. 

 

man holding engines

 

Med höga krav på kvalitet – en verkstad som kan leverera. 

Kolla gärna på verkstadens hemsida och se vad de har tillverkat för produkter innan. Har de erfarenhet av just medicintekniska produkter är det ett stort plus. Man kan inte tumma på kvaliteten när det kommer till denna typ av produkter. Eftersom de används inom sjukvården är det av yttersta vikt att de uppfyller de högt ställda kvalitetskraven. 

När ni har hittat er tilltänkta leverantör och fastställt att de kan leverera den typ av produkt eller prototyp ni söker, be dem skicka en offert så ni vet vad det kommer kosta och hur lång leveranstid det rör sig om. Skickliga finmekaniska verkstäder kan ofta få in många ordrar och det är viktigt att vara ute i god tid så inte flaskhalsar uppstår i verksamheten. Mindre verkstäder kan bara tillverka en visst mängd artiklar under en viss tid, så planera framåt så ni försäkrar er om att verksamheten kan rulla på som den ska.

Fler nyheter