Berika matlagningen med gasolgrill och stekbord

14 juni 2021
jonas olsson

Du kan laga mat och så kan du laga mat. Det är enorm skillnad på hur du kan laga mat och vad resultatet blir av skapelsen. Det är till exempel inte riktigt samma sak att rosta fiskpinnar i brödrosten som att grilla en entrecote på grillen en sommarvarm kväll i augustisolen. På tal om att grilla, så finns det även olika sätt att grilla på. Visst, du kan slänga en hamburgare på gallret och låta den grillas över kolen. Men då har du inte insett potentialen i grillandet. 

Vänd perspektivet till en gasolgrill. Du slipper hålla på med den miljöförstörande kolen som ändå aldrig verkar vilja få fart. Lägg nu till ytterligare en faktor i den redan toppade uppställningen. Nämligen ett stekbord. Den slängs in i ekvationen, just när du trodde att grilluppsättningen inte kunde bli bättre än vad den var. En gasolgrill och ett stekbord gör alltså matlagningsupplevelsen till någonting helt annat. 

 

Godare än på spisen

Alla har varit i den där situationen när köttet trillar ned genom gallret. Den där hamburgaren du förberedde genom att blanda ihop egen köttfärs trillar rakt igenom springorna när du placerar burgaren på gallret. Köttet fräser till när det kommer i kontakt med den glödande kolen. Men hade du tagit ovanstående stycke till dig och istället köpt en gasolgrill med ett stekbord hade det här aldrig behövt bli ett problem. 

På stekbordet kan du lägga burgaren utan att riskera att den delas av gallret. Den behåller sin form och blir än mer stabil ju mer den steks. Dessutom kan du ju faktiskt använda din grill till sådant som annars bara hade kunnat stekas på spisen. Pannkakor till exempel. Eller ägg. Googla “stekbord gasolgrill” om du också vill göra verklighet av drömmen att kunna laga frukost på din egen grill. Det blir garanterat godare än på spisen.

Fler nyheter