En vägg i industriglas – för dig som önskar fler rum

09 maj 2022
jonas olsson

editorial

Den stora drömmen i många svenska familjer idag är relativt enkel: ett rum till. De senaste åren har svenskarna blivit allt mer trångbodda. Bostadsbristen i städerna har gjort att barnen bor hemma betydligt längre än tidigare. 

Den nya tidens arbete på distans har dessutom gjort att föräldrarna behöver ha en plats att utföra sitt jobb i hemmet. De två faktorerna tillsammans med de senaste decenniernas vurm för öppna planlösningar är en minst sagt explosiv kombination för hemfriden. Det finns helt enkelt för få rum i svenska hem.

Ingen gillar rum utan ljus

Inte heller är det bara att smälla upp en vägg. Ett rum utan fönster kan nog inte ens en tonåring trivas i. Det måste finnas ett ljusinsläpp. Då är lösningen lika enkel som genial: sätt upp en vägg i industriglas. Då får det nya rummet fortfarande ljus och luft från fönstret i rummet utanför. 

Med hjälp av ett draperi på insidan av glasväggen kan du lätt kombinera avskildhet och ljusinsläpp. Och du som har småbarn behöver inte oroa dig för att glaset ska gå sönder. Industriglas håller för i princip vad som helst.

 

industriglas

 

Äkta industriglas håller för röjande barn 

Du som läser inredningsmagasin har troligen redan sett den här lösningen på bild. Där dräller det av väggar i industriglas med sina karakteristiska spröjsar i stål. Men du bör veta att det inte är säkert att det är en designbutik som kommer ge dig bäst pris på din vägg. 

En aktör som https://miritglas.com/se/, som vänder sig direkt till industrin, kan vara en bättre väg att gå. Då slipper du betala för ett trendigt varumärke. Samtidigt kan du vara säker på att det glas du får är riktigt industriglas – viktigt för dig som har röjande småbarn eller husdjur i hemmet. Eller är lite klumpig själv. Kolla in deras utbud: https://miritglas.com/se/.

Fler nyheter