Första gången hos en tandhygienist!

17 januari 2023
Staffan Ehrlin

Första gången hos en tandhygienist

Mitt första besök hos en tandhygienist i Odenplan var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Efter mycket bekräftelse från mina vänner och min familj tog jag äntligen steget och bokade in mig själv för en professionell rengöring. När jag nervöst väntade på att få gå in på kontoret, omgiven av avancerad utrustning som såg ut som något från en sci-fi-film, flödade alla möjliga idéer i mitt huvud – skulle de borra i mig? Skulle det göra ont? Skulle de skratta åt att det var så länge sedan mitt senaste besök? Det visade sig att ingen av dessa farhågor infann sig. Istället flög tiden iväg medan hygienisten sjöng sånger med mig medan hon noggrant skrubbade bort. Läs vidare för att få veta mer om varför ett besök hos en tandhygienist bör stå högst upp på din lista!

Tandhygienist

Inte bara tandrengöring

Det första du bör veta om ett besök hos tandhygienisten är att det inte bara handlar om tandrengöring. Hygienisten kommer också att leta efter tecken på sjukdomar, håligheter, karies och andra problem som kan påverka din munhälsa. Dessutom kan de ge råd om hur du kan förbättra dina munhygieniska vanor och de hjälper till att förebygga allvarliga tandproblem i framtiden. Förutom att ge dina tänder en grundlig rengöring kan hygienisten också rekommendera behandlingar som skalning och polering för att se till att du har ett friskt leende.

Ett besök hos tandhygienisten är också en viktig del av att upprätthålla en god allmän hälsa. Dålig munhygien kan leda till ett antal hälsoproblem, inklusive tandköttssjukdomar och till och med hjärtproblem. Hygienisten hjälper dig att hålla munnen ren och fri från bakterier som kan orsaka skada.

Så där har du det – ett besök hos tandhygienisten är ett av de viktigaste stegen för att bibehålla en god munhälsa. Jag kan varmt rekommendera mottagningen jag gick till: Tandläkare Ådén Jangenstål.

Fler nyheter