Glasslipning ingår i modern inredning

26 juli 2021
Lily Hansen

Glasslipning innebär så mycket mer än vackra prydnadssaker och skålar. Den som inreder nya och moderna hus väljer ofta snygga och spekulativa glaspartier. Det kan vara glas istället för spjälor under ett trappräcke, och det ser mycket elegant ut.

Altaner och skjutdörrar har också mycket glas, så att man får in så mycket ljus som möjligt. Det finns nya och moderna glassorter, så att man kan få automatiskt solskydd och dimning i rutorna. Kika in på hemsidan hos en professionell glastillverkare, så kommer du säkert att bli förvånad.

Vill du ha en vinkällare i glas?

Det är modernt att kombinera stål och glas, som till exempel i en egen vinkällare. Glaset kan ha olika färg, så du kan ha en häftig och ny variant i blått eller en stilren och traditionell utformning med klarglas. Med glasslipning får man inredning av ett nytt och exklusivt slag.

Du kan också beställa en bastu i glas, så det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Ska du inreda ett helt nytt hus har du fantastiska möjligheter att få något påkostat som du kan vara stolt över.

 

Få inspiration genom andra

Man kan få idéer och uppslag genom att se vad andra har valt i sina hus. Du kan exempelvis titta på vännernas byggen, och se nya och snygga planlösningar med vackra glaspartier. Ett annat sätt är att gå in på glastillverkarens hemsida och se olika referensobjekt.

Man behöver nästan se det själv med egna ögon för att förstå alla möjligheter som står till buds. Sedan kan man addera sitt eget tyckande och tänkande för att få klarhet i vad man själv vill välja. Det är ibland ekonomin som styr, eller så tar man hänsyn till familjens behov.

Ibland tänker man på andrahandsvärdet när man skaffar något extra snyggt som inte så många andra har. Glas är alltid vackert.

Fler nyheter